به گزارش روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم، سیدمحمدهاشم داخته گفت: از آغاز فصل تخم گذاری لاکپشت های پوزه عقابی در ساحل حفاظت شده روستای شیب دراز، گردشگران نوروزی با راهنمایی تیم ناتوران خمیس از مراحل تخم گذاری آنها بازدید به عمل آورده اند.
تیم ناتوران خمیس (نگهبانان لاکپشت) متشکل از جوانان فعال و با تجربه روستای شیب دراز می باشند که در زمینه حفاظت از لاکپشت ها آموزش های لازم را دیده و به حفاظت از نسل این موجودات در معرض خطر انقراض همت گمارده اند.
وی شروع تخم گذاری لاکپشت ها را اسفند ماه ذکر کرد و توضیح داد: از آغاز فصل تخم گذاری لاکپشت های پوزه عقابی در اسفند ماه 96 تا به امروز 14 لاکپشت ماده به ساحل مراجعت کرده اند و بیش از 900 عدد تخم گذاشته اند.
داخته افزود: این تعدا تخم ها در محل ویژه ای که در این سایت حفاظت شده برایشان در نظر گرفته شده است، تا تبدیل شدن به بچه لاکپشت به طور شبانه روزی مورد حفاظت قرار می گیرند. فصل تخم گذاری تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت و پس از آن شاهد به دنیا آمدن نوزادان و به دریا رفتن آنها خواهیم بود.
رییس محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم در توضیح بیشتر عنوان کرد: لاكپشت هاي پوزه عقابي به طور معمول از اسفند ماه تا اواسط اردیبهشت ماه در ساحل روستای شيبدراز تخم گذاري کرده و از اواخر ارديبهشت شروع به بيرون آمدن از تخم ميكنند.
وی آغاز به کار پروژه حفاظت از ساحل تخم گذاری لاکپشت های پوزه عقابی در روستای شیب دراز را در سال 1381 عنوان کرده و گفت: این پروژه توسط مهندس بیژن فرهنگ دره شوری (مدیر وقت محيط زيست سازمان منطقه آزاد قشم) بنیان گذاری شد و با حمایت برنامه های کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی (GEF/SGP) و همكاري جامعه محلی روستای شیب دراز، شوراي اسلامي و دهياري شروع به کار نمود. اکنون در شانزدهمین سال اجرای این پروژه توسط مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، شاهد تاثیرات مثبت آن در حوضه های اشتغال زایی و نیز ارتقاء معیشت جامعه محلی می باشیم.
به گفته رییس محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم ، در بهمن سال 1390 سایت شیب دراز در 60 هکتار توسط مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم به عنوان اثر طبیعی به ثبت ملی رسیده است.
داخته از طرح مديريت اكوتوريسم و حفاظت از لاک پشت های پوزه عقابی در قشم به عنوان یکی از 10 طرح برتر بنیاد توسعه و محیط زیست آسیای اقیانوسیه در ژاپن یاد کرده و ادامه داد: این اتفاق در سال 1388 افتاد و پس از آن در سال ١٣٩٥ به عنوان يكي از طرح های اثرگذار محيط زيستی موفق به دريافت جايزه از سوی سازمان حفاظت محيط زيست كشور نیز گردید.
جزیره قشم در جنوب ایران، با زیست بوم دریایی متفاوت و متنوع خود، پنجره ای جذاب بر روی گردشگران و علاقمندان به علوم دریایی می گشاید.
پاسخ به : بستن پاسخ